Waarom zijn festivals belangrijk voor uw wijk, stad of regio?

Festivals geven kleur en dragen bij aan samenhang en identiteit. Festivals verhogen de beleveniswaarde van een wijk, stad of regio. Festivals genereren aandacht, in binnen- en buitenland. Daarom zijn festivals een effectief middel om uw wijk, stad of regio als aantrekkelijke en kosmopolitische vestigingslocatie te positioneren. Kortom, festivals creëren meerwaarde.

Rotterdam

Als toonaangevend evenementenbureau in Rotterdam droeg JMR Event Makers bij aan het imago van een stad die zich de afgelopen 20 jaar ontwikkelde als een toeristische hotspot en aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven uit binnen- en buitenland. En met succes. International Festivals and Events Association (IFEA) riep Rotterdam in 2015 uit tot ‘beste festivalstad’. Rotterdam won deze onderscheiding als middelgrote stad al eens in 2010 en was in 2015 de enige Europese stad in het lijstje met winnaars. De vakjury bestempelde Rotterdam als een ‘voorbeeld voor andere steden’.

JMR Event Makers

Evenementenbureau JMR Event Makers leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van festivalstad Rotterdam. In opdracht van de (gemeentelijke) overheid of het bedrijfsleven organiseerde en organiseren wij iconische publieksevenementen als het Nationale Vuurwerk, het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en de Bavaria City Race.

Daarnaast ontwikkelen wij ook festivalconcepten op eigen initiatief, zoals de Fast Forward Dance Parade; een evenement dat uitgroeide tot het grootste publieksevenement van de Benelux en dat in 2017 werd uitgeroepen tot het Beste Rotterdamse Festival Allertijden en de Nacht van de Kaap; een festival dat in 2015 door het Nationaal Congres Evenementen werd uitgeroepen tot het beste festival van Nederland.

Conceptontwikkeling

Elk festival begint met een idee. Maar de weg van idee naar entree is lang, steil en hobbelig. Evenementenbureau JMR Eventmakers bedacht en ontwikkelde diverse succesvolle festivalconcepten, waaronder de FFWD DanceParade, de Nacht van de Kaap, Camping Rotterdam en het Boothstock Festival. Wilt U een festival organiseren om een historische gebeurtenis te herdenken, een stad, wijk of regio onder de aandacht te brengen of een gedenkwaardige gebeurtenis uit te lichten? Neem dan gerust contact met ons op. JMR Eventmakers helpt U graag om van uw idee een succes te maken.

 

Organisatie

Organiseren moet je leren. Zeker wanneer het de organisatie van een festival betreft. Want wat is de beste locatie voor uw festival? Hoe zit het met crowd-control en veiligheid? Wat is uw doelgroep en hoe bereikt U deze het beste? Welke vergunningen zijn er nodig en hoe beperkt U de overlast voor omwonenden? Het zijn vragen die stuk voor stuk een antwoord verdienen om een goed, veilig en memorabel festival te organiseren. Of dit nu een muziekfestival, een sportevenement of een grootstedelijke manifestatie betreft.

Zoekt U een ervaren festivalorganisator die zijn sporen verdiende met de succesvolle organisatie en uitvoering van iconische kleine- middelgrote en grote publieksevenementen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen graag eens langs om de mogelijkheden te bespreken.

Uitvoering

Is de persaccreditatie geregeld? Staan de beveiligers waar ze moeten staan? Is er een fotograaf en/of cameraman aanwezig? Wie beheert de social media kanalen en welke beelden brengen we naar buiten? Is de artiestenfoyer op orde en verloopt alles volgens het draaiboek? Valt het geluidsniveau binnen de gestelde normen? Hoeveel bezoekers zijn er op het terrein? En hoe beleven zij het festival? Is er een publieksonderzoek uitgezet, om eventuele pijn- en knelpunten te lokaliseren?

U leest het al, een succesvolle uitvoering van een festivalconcept heeft nogal wat omhanden. Ervaring en het vermogen om adequaat reageren op onvoorziene situaties zijn een must. Met ruim 25 jaar ervaring in het organiseren, uitvoeren en stroomlijnen van uiteenlopende festivalconcepten kent evenementenbureau JMR Eventmakers de klappen van de zweep. En dat is fijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze opdrachtgevers, partners, de gemeentelijke diensten met wie wij samenwerken en – last but not least – de bezoekers van onze evenementen.

Wilt U meer weten over de wijze waarop wij onze evenementen tot een succes brengen of wilt U zelf een evenement in uw wijk, stad of regio organiseren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan U graag bij om met onze kennis, ervaring en expertise.

Eventmarketing is een cruciaal ingrediënt in onze festivalformule. Wij bereiken de doelgroepen van onze festivals door middel van een uitgebalanceerde mix van on- en offline communicatiemiddelen. Hierbij werken wij onder meer samen met hoogwaardige vormgevers en wereldwijd marktleider in buitenreclame JC Decaux. En met succes. De beeldcampagne van ons festival De Nacht van de Kaap werd in 2011 bekroond door een professionele vakjury van de prestigieuze ACDN Awards.