‘Iconisch’, ‘historisch, ‘het grootste dance-event van de Benelux’ en het ‘Beste Rotterdamse evenement aller tijden’, aldus een greep uit de eretitels die het JMR Event FFWD Danceparade gedurende zijn 12-jarige bestaan verzamelde. En terecht, want de FFWD Danceparade – een coproductie van JMR Eventmakers en Earth Productions – ligt nog steeds stevig voor anker in het collectieve geheugen van honderdduizenden danceliefhebbers uit binnen- en buitenland. Dit bleek eens te meer tijdens de verkiezing van het beste Rotterdamse Festival Allertijden, die het gemeentelijk orgaan Rotterdam Festivals in samenwerking met Museum Rotterdam in 2018 organiseerde.  Met een overweldigende meerderheid van de stemmen sleepte de FFWD Danceparade de prijs in de wacht.” Dat een festival dat al negen jaar niet meer gehouden is, nog zo’n grote plek bij de Rotterdammers inneemt, zegt alles over de impact van dit bijzondere evenement”, zo stelde directeur Johan Moerman van Rotterdam Festivals tijdens de uitreiking van de award.

40 trucks met soundsystems, gevolgd door 75.000 uitzinnig dansende festivalbezoekers markeerde in de zomer van 1997 de geboorte van een traditie die Rotterdam de titel dancehoofdstad van Europa zou bezorgen. Het evenement, dat was geïnspireerd op de gelijksoortige Love Parade in Berlijn, groeide binnen enkele edities uit tot het grootste dance-event van de Benelux. Op het hoogtepunt vonden 400.000 bezoekers uit alle windstreken hun weg naar Blaak, Coolsingel en de Erasmusbrug om zich aan te sluiten bij een optocht van zo’n 200 rijdende soundsystems. Behalve een geweldige herinnering voor een generatie danceliefhebbers gaf de Danceparade ontegenzeggelijk een boost aan de ontwikkeling van de Nederlandse dancescene.

De FFWD Danceparade is ook een mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis. Met de succesvolle organisatie van een publieksevenement op een dergelijke schaal, verdienden wij ons brevet van organisatievermogen. Crowdcontrol, signing, eventmarketing, samenwerking met co-producenten en gemeentelijke diensten, vraagstukken omtrent orde en veiligheid, en de programmering van honderden DJ’s en MC’s uit binnen- en buitenland leerden ons de klappen van de zweep. Van de schat aan ervaring en expertise die wij hiermee opdeden, plukken onze opdrachtgevers, vandaag de dag, nog steeds de vruchten.