Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

“Vandaag mogen we muziek maken. Vandaag mogen we dansen. Vandaag mogen we feesten. Geniet ervan. Maar wees zuinig op je vrijheid.”

 

Ahmed Aboutaleb, Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 

05
mei
2024
Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland is een iconisch publieksevenement dat JMR Eventmakers al 26 jaar organiseert in opdracht van de Stichting Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en in samenwerking met het Nationaal Comité 1940-1945. In tegenstelling tot andere publieksevenementen heeft het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland een diepe symbolische lading.

 

Vrijheid, mensenrechten, democratie en de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog zijn innig vervlochten met het festival dat jaarlijks op 5 mei in Het Park bij de Euromast wordt georganiseerd. Dergelijke zwaarwegende begrippen bij een overwegend jonge doelgroep onder de aandacht te brengen, is een uitdaging op zich. Maar door originele programmaonderdelen, zoals het Veteranen Speeddaten en Radio Freedom, af te wisselen met een zinnenprikkelende line-up groeide het festival uit tot het best bezochte gratis jongerenevenement van Rotterdam. Wij zijn dan ookj ongelofelijk trots dat dit unieke en belangrijke evenement onder onze vlag volwassen geworden.

 

Het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland bewijst dat een publieksevenement een effectief vliegwiel is om maatschappelijke vraagstukken bij een groot en/of jong publiek onder de aandacht te brengen en bewustwording alsook gedragsverandering te bewerkstelligen. Wilt u een evenement organiseren om een maatschappelijke kwestie bij een breed publiek op de agenda te krijgen, of zoekt u advies hoe u een boodschap op een creatieve en originele wijze in uw evenement kunt vervlechten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

Expertise

Citymarketing