Weekend van de Romantische Muziek

Het meest romantische weekend van Rotterdam!

18
augustus
2024
Dag van de Romantische Muziek

Het Weekend van de Romantische Muziek in Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement dat liefhebbers van klassieke en romantische muziek samenbrengt het Park bij de Euromast, gelegen in het hart van Rotterdam.

 

Tijdens het Weekend van de Romantische Muziek worden bezoekers getrakteerd op een scala aan klassieke muzikale optredens, variërend van kamermuziekensembles tot symfonieorkesten, die allemaal het romantische tijdperk van de muziek vertegenwoordigen. Het evenement staat bekend om zijn diverse programma, met werken van beroemde componisten zoals Beethoven, Chopin, Schumann en Brahms, die worden uitgevoerd in een openluchtsetting met het park als decor.

 

Naast de muziekoptredens biedt het Weekend van de Romantische Muziek ook een scala aan andere activiteiten en attracties, zoals picknickmogelijkheden, culinaire kraampjes, en ambachtelijke markten, waardoor bezoekers kunnen genieten van een ontspannen en gezellige sfeer gedurende het hele weekend. Het evenement trekt elk jaar duizenden bezoekers, zowel lokale bewoners als toeristen, en is daarmee een belangrijk visitekaartje van de stad Rotterdam.

 

Het organiseren van publieksevenementen in het klassieke/romantische genre verschilt van andere publieksevenementen. Denk hierbij aan de doelgroep, aankleding en communicatiestijl, maar ook aan artiestenbegeleiding en eisen met betrekking tot licht en geluid. Mede door de organisatie van het Weekend van de Romantische Muziek heeft JMR Event Makers de kennis in huis om romantische evenementen (klassiek, jazz, folk, et cetera) tot een onvergetelijke ervaring te maken, zowel voor bezoekers als betrokken artiesten. Wilt u het thema romantiek op uw bruiloft of (bedrijfs)feest centraal stellen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Expertise

Festivals